ИЗБОРИ ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ 2017
ПРОВЕРКА НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ
КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ
СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ
ПОРТАЛ ЗА АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ
Оползотворяваме с грижа за обществото и природата
Символика
Символика на град Бяла Слатина


Знаме, герб, печат, почетна книга, звание "ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА БЯЛА СЛАТИНА", награда на град Бяла Слатина, грамота и почетен знак са СИМВОЛИТЕ на град Бяла Слатина, които се връчват в тържествени случаи и по специални поводи. Символите са обект на специална наредба, приета на заседание на Общинския съвет на 4 септември 2002 година и по-късно променена през май 2006 година.

ЗНАМЕТО е символ с първостепенно значение. Цвтът му е бял, с две зелени надлъжни ивици, разположени в горния и долния край. В центъра е поставен гербът на град Бяла Слатина. Изработено е от копринен плат с размери 90 х 150 см.ГЕРБЪТ има щитовидна форма. В него са стилизирани характерните особености на града - природната забележителност "Китката" и Дунавската равнина. В горния край на герба е изписано името на града - Бяла Слатина. Цветът му е златист. Гербът присъства като елемент на знамето и печата на града.   
ПЕЧАТЪТ е изображение на герба на града. Има кръгла форма: в средата е изобразен гербът, а около него, в горната половина на кръга, е разположен надпис "Република България", а в долната - "Град Бяла Слатина".
Потърсете в сайта
ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ
СЕДМИЧЕН ОБЗОР
ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
МАНДАТ 2011 - 2015 г.