ВРЕМЕТО В БЯЛА СЛАТИНА

Днес отбелязваме Деня на родилната помощ

Дата на публикуване: 21.01.2013 13:43

           Днес отбелязваме Деня на родилната помощ, който е аналог на народния празник Бабин ден.  

На този ден обществеността отдава своята благодарност и признателност към всеотдайния и високо отговорен труд на акушер-гинеколозите и акушерките.

Няма по-щастлив момент за всяко семейство от раждането на детето и няма нищо по – благородно от това, да помогнеш на една жена да дари живот.

 Кметът на Община Бяла Слатина поздрави акушер- гинеколозите от АГО на МБАЛ – Бяла Слатина. Господин Цветков благодари за всеотдайния труд на всички и пожела още повече здрави и силни деца да се раждат в община Бяла Слатина.

Традицията повелява на този ден да се дарят бабите акушерки с обредните дарове,  символична отплата за помощта - сапун и кърпа за ръце. От името на общината кметът поднесе подаръци и цветя на екипа.

Завеждащият АГО д-р Петър Ангелов благодари за вниманието на общинското ръководство и изрази надеждата на работещите в АГО в най-близко време да бъде ремонтирано отделението.

По стара българска традиция най-старата акушерка направи ритуално измиване на ръцете на тържеството и пожела да се раждат много бебета.

 Акушер-гинеколозите бяха поздравени и от  прокуриста на болницата – г-н  Николай Димов,екипа по проект на БЧК - Център за „Домашни грижи и достоен живот” и представители на ромската организация „Амалипе”.


      
                                                       

Потърсете в сайта

Местоположение